Tel: 06 - 151 548 27 info@pedio.nl

Projectbeschrijving: website-optimalisatie met focus op SEO

 

Initiële vraag: zou je ons willen helpen met SEO?

Plan van aanpak project:
Als eerste ben ik aan de slag gegaan met een website-analyse. Ik heb in kaart gebracht hoe de website er op dat moment voorstond en welke verbeteringen er als eerste moeten gebeuren. In dit geval zat de website vol met kapotte links, afbeeldingen en links. Ook waren er veel redirects en dubbele pagina’s. En waren er pagina’s met weinig tekst.

Bovenstaande fouten hebben we eerst opgelost. We hebben eerst een grote schoonmaak gehouden. Pagina’s die niets toevoegden hebben we verwijderd. Deze pagina’s deden meer kwaad dan goed. Vervolgens hebben we de errors opgelost. En daarna zijn we bezig gegaan met het uitbouwen van de website. Op basis van een zoekwoordenonderzoek hebben we contentonderwerpen bepaald en zijn we gaan schrijven.

 

Resultaat na 6 maanden

Noteringen in zoekresultaten van Google

Aantal zoekresultaten bovenaan
Voorafgaand: 7
Na 6 maanden: 25

Aantal top 10 posities:
Voorafgaand: 34
Na 6 maanden: 68

 

Websitebezoekers

Vervolgens gaan we kijken wat dit aan resultaten voor het aantal websitebezoekers heeft gedaan. In deze periode is het totale aantal bezoekers (vanuit elk kanaal) gestegen met 70%. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van 5.945 naar 10.080 bezoekers.

 Als we dan inzoom hoe de stijging per kanaal is geweest ten opzicht van het totaal. Te zien is dat de SEO-werkzaamheden zijn vruchten uitstekend hebben afgeworpen. In de organische vindbaarheid is namelijk meer dan een verdubbeling van 103%. Ook de algemene bekendheid is gestegen. Het aantal mensen dat we website zelf al intypt is namelijk gestegen met 27%.

 

Resultaat na 12 maanden

Resultaten Google

Aantal nummer 1 posities:
Begin: 7
Na 12 maanden: 23

Aantal top 10 posities:
Begin: 34
Na 12 maanden: 119
Bonus: 5 featured snippits

Websitebezoekers

Vervolgens gaan we kijken wat dit aan resultaten voor het aantal websitebezoekers heeft gedaan. In deze periode is het totale aantal bezoekers (vanuit elk kanaal) gestegen met 64%. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Als we dan inzoom hoe de stijging per kanaal is geweest ten opzicht van het totaal. Te zien is dat de SEO-werkzaamheden zijn vruchten uitstekend hebben afgeworpen. In de organische vindbaarheid is namelijk een stijging te zien van 85%. Van 18.602 naar 34.325 bezoekers via Google. Ook de algemene bekendheid is gestegen. Het aantal mensen dat we website zelf al intypt is namelijk gestegen met 22%.

Heb jij een project waar je advies en/of hulp nodig? Neem dan contact met mij en mijn team op!

Contactgegevens

Hallo, mijn naam is Maikel Velt. Eigenaar van Pedio en online strateeg en analist. Samen met mijn team zorg ik voor een optimaal advies en/of uitvoering op het gebied van (online) marketing, communicatie en vormgeving. Met meetbare en maximale resultaten. Hulp nodig? Neem dan contact met me op via onderstaande gegevens.

Wil je meer weten over mij en mijn ervaring kijk dan op mijn LinkedIN-pagina. Let’s connect!